2 november 2017

Kom naar het congres 100 jaar onderwijsvrijheid!

Administratiekantoor, VGS, Reformatorisch onderwijs, Onderwijs

Op 17 november 2017 organiseert de VGS samen met de profielorganisaties ISBO, LVGS, VBS, Verus  en VOS/ABB een landelijke conferentie over 100 jaar vrijheid van onderwijs.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding!

1917
De (financiële) gelijkstelling van het openbaar en bijzonder onderwijs die in 1917 tot stand kwam heeft ertoe geleid dat er in Nederland een diversiteit aan scholen is ontstaan. Met de andere profielorganisaties willen we in beeld brengen wat dit 100-jarig jubileum voor het verleden, heden en de toekomst betekent. Dit doen wij met een gezamenlijk congres.

Wat kunt u verwachten?
Een van de sprekers is BEN VERMEULEN, hoogleraar, lid van de Raad van State en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht. Hij zal ingaan op de huidige maatschappelijke situatie in relatie tot het onderwijsbestel en een aantal recente ontwikkelingen daarin. MAARTEN SIMONS, hoofddocent Educatie en samenleving aan de Katholieke Universiteit van Leuven, zal vanuit pedagogisch en onderwijskundig perspectief over de vrijheid van onderwijs spreken.

U hoeft niet alleen te luisteren: u gaat ook met elkaar in gesprek over de toekomst van het onderwijs en uw droomschool. Trendwatcher FARID TABARKI denkt daarbij met u mee.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met drs. Gijsbert Vonk
  g.vonk@vgs.nl
  0180-44 26 44
  06-47 89 83 34