11 mei 2017

Energie voor scholen is meer dan alleen inkoop

Administratiekantoor, VGS, Reformatorisch onderwijs, Onderwijs

Uit klanttevredenheidsonderzoek van Energie voor Scholen blijkt dat 9% van de respondenten een Energie-APK heeft laten uitvoeren. 94%  is daar tevreden over omdat er goede adviezen zijn gekregen, oplossingen en inzicht zijn geboden. 25,6% van de respondenten overweegt om een Energie-APK te laten uitvoeren. Het gaat om een individuele dienstverlening die u geld oplevert!

Eenvoudige maatregelen lonen
Wordt u ook zo vaak gebeld over energiekosten en energiebesparing?
De Energie-APK van Energie Voor Scholen wordt tegen een gering bedrag uitgevoerd en bestaat uit een rondgang door de school van circa 3 uur. De technisch specialist die dit doet, is onafhankelijk. Hij verkoopt namelijk geen producten, maar bekijkt tijdens het bezoek de huidige installaties, welke apparatuur u gebruikt en hoe deze is afgesteld. U bepaalt zelf de prioriteiten en aandachtsgebieden.
De APK levert geen dik en duur rapport op, maar praktische oplossingen en tips in een kort bezoekverslag. Met het geld dat u hiermee bespaart, kan uw school aanvullende maatregelen nemen om verbruik en kosten nog verder te reduceren.

Uw verbruik en kosten in beeld
Heeft u een slimme meter of een grootverbruik aansluiting? Om samen met u het energieverbruik te monitoren, hebben wij EnergyPanel. Een online monitoringsysteem: ‘meten is weten’.  In een grafiek worden het verbruik èn de kosten per aansluiting getoond.  Zo kunt u ingrijpen op het moment dat er onnodig energie wordt verbruikt. Ook kunt u het effect van de door u genomen duurzaamheidsmaatregelen zien.

Energie voor Scholen
De VGS verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen (in totaal ruim 6.200 schoollocaties) het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

Bent u geïnteresseerd in de Energie-APK of in andere diensten, dan kunt u contact opnemen met Karin Michgels, T 030 22 55 010, M 06 23 69 02 88, E michgels@hellemansconsultancy.nl

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met Leonard Niewenhuijse MSc
  l.niewenhuijse@vgs.nl
  0180-44 26 97
  06-51 51 28 63